Foto: Privat Viktor Weiselius

Stormen Ciara fällde trädet bara meter från familjens hem

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen strömmade larmen in till Trafikverket om träd som fallit på vägarna. I Trollhättan föll en jättebjörk bara meter från familjen Weiselius hem och krossade deras studsmatta.

– Det var tur i oturen, bara några grenar som träffade huset, säger Viktor Weiselius.

Viktor Weiselius var inte hemma själv på söndagseftermiddagen när trädet föll, utan det var grannen som stod i köksfönstret och märkte att något inte stod rätt till.

– Vi var hemma hos några vänner när vi fick samtalet. Vi har två hus på tomten och det lyckades välta precis mitt emellan dem, så det var tur i oturen kan man säga, berättar Viktor Weiselius.

Stormen Ciara

Förutom studsmattan och delar av en takpanna var det otroligt nog ingenting som kom till skada.

Har tidigare undersökt trädet

– Den har stått där ett tag och för några år sedan hade vi en kille som kom och kollade på trädet, och han tyckte att den såg frisk ut. Men det är väl nere i rötterna den har gett sig, säger han.

Nu ska Viktor Weiselius själv såga isär trädet och ta hand om veden. En massa ris och studsmattan får köras till tippen.

– Jag tror inte jag lyckas laga den faktiskt, den har nog gjort sitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Ciara

Mer i ämnet