Foto: SVT

Störningar i spårvagnstrafiken i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En vattenläcka i Stigbergsbacken orsakar trafikstörningar för spårvagnstrafiken i Göteborg. Samtidigt står trafiken still vid Hinsholmen efter att en spårvagn krockat med en bil.

Det var runt 19-tiden under torsdagen som en vattenläcka upptäcktes vid Stigbergsbacken i Göteborg. Vattenläckan orsakar för närvarande stopp i spårvagnstrafiken. De påverkade spårvagnslinjerna är nummer 3, 9 och 11. Linje 3 och 9 i riktning mot Järntorget kör inte via Masthuggstorget. Linje 11 kommer inte att köra via Godhemsgatan.

– Vi har ijust nu ngen prognos för hur länge trafikomledningen pågår. Vattenverket har precis kommit fram, sade Christian Blomquist, störningskoordinator på Västtrafik, vid 19:30 tiden på torsdagskvällen.

Krock vid Hinsholmen

Ungefär samtidigt krockade en spårvagn och en bil vid Hinsholmen. Spårvagn 11 fick inledningsvis vända vid Kungssten men runt 19:30 var trafiken igång som vanligt.

– Det kan fortfarande medföra en del följdförseningar, säger Christian Blomquist.

SVT Nyheter Väst följer händelseförloppet och uppdaterar texten när ny information finns.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer