Publiceringar från bland annat USA, Spanien, England, Tyskland, Frankrike, Polen, Nederländerna, Italien, Norge, Finland. Foto: Kollage

Stort internationellt genomslag på granskning av Borås djurpark

Uppdaterad
Publicerad

Granskningen av Borås djurpark och avlivningar av överskottsdjur har fått ett stort nationellt genomslag. Men även internationellt har nyheten röjt stor uppmärksamhet, och publicerats i bland annat Frankrike, Tyskland, Italien och USA.

SVT Nyheter Västs granskning av Borås djurpark, där vi bland annat kunnat avslöja att parken avlivat nio av tretton lejon födda i parken de senaste åren, har fått internationell spridning.

Nyheten om avlivningar av friska så kallade överskottsdjur väckte starka känslor, både i Sverige och utomlands. Nyheten har spridits bland annat till England, USA, Polen, Finland, Spanien och Tyskland där lokala medier har tagit upp frågan med Borås djurpark som exempel.

Utländska medier

Flera internationella medier har gjort egna intervjuer med Borås djurpark, exempelvis amerikanska People och fått samma svar som tidigare getts till SVT: att djuren avlivas när de nått en ålder då de normalt skulle lämnat flocken, och att man förgäves försökt placera dem på andra djurparker.

Några av de medier som lyft SVT Nyheter Västs granskning är El Pais, Daily Mail, Independent, Spiegel, Euronews och Corriere della Sera. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.