Stort polispådrag i centrala Göteborg – bilist vägrade stanna

Uppdaterad
Publicerad

Det blev stort polispådrag genom stora delar av Göteborg när en bilist vägrade stanna på polisens uppmaning. Flera patruller samt polishelikopter deltog i jakten.

Vid 21.23 på onsdagskvällen försökte polisen stoppa en misstänkt drograttfyllerist i centrala Göteborg. Men när bilisten inte stannade påbörjades en jakt som gick genom stora delar av stan.

Flera patruller och polishelikopter deltog i insatsen som gick från centrum till Frölunda, tillbaka till centrum och vidare ut på Hisingen för att sedan fortsätta på E6 norrut. Först i Kungälv fick polisen stopp på bilen.

Men jakten tog inte slut där. Föraren ska enligt polisen ha sprungit från platsen, men polisen kom ikapp mannen vid Ica Maxi.

Enligt polisen har föraren, en man, kört mycket vårdslöst. Det är i nuläget oklart vilka brott som den misstänkte mannen kommer att rapporteras för.

– Den här mannen har kört väldigt, väldigt vårdslöst så det kommer att bli en hel radda brott, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, till Göteborgs-Posten som var först med att rapportera om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.