Foto: Svensk elitfotboll

Svensk elitfotboll: ”Omöjligt förhindra kriminella”

Uppdaterad
Publicerad

Nu reagerar Svensk elitfotboll på avslöjandet om matchfixningen inför mötet mellan IFK Göteborg och AIK:

Mats Enquist uppger att han är glad och lättad över att den misstänkta matchfixningen uppdagats.

– Det är omöjligt för oss att förhindra kriminella från att försöka attackera fotbollen. Men det känns bra att vi uppdagat det här. Det blir en varningssignal till andra som vill förstöra för oss, säger han.

Matchfixningsskandalen i Allsvenskan

LÄS MER: Göteborg – AIK ställs in efter matchfixningsförsök LÄS MER: Uppgifter: ”Fler spelare har kontaktats”

”Ett mörkertal”

Svensk elitfotboll arbetar med att utbilda spelare i de svenska elitlagen. Anders Wikström arbetar mot matchfixning för Svensk elitfotbolls räkning. Och han tror inte att matchfixningsförsöket i matchen mellan IFK Göteborg och AIK är det enda som skett under senare tid.

– Det är klart att det finns ett mörkertal. Men hur stort är omöjligt att veta. Om jag går till mig själv som spelade länge i Allsvenskan så var det här med matchfixning en icke-fråga då. Och även jag fick en fråga om matchfixning under min tid, så det händer, säger han.

Han har åkt runt till de 32 elitlagen i Sverige och utbildat spelare i hur man ska agera när man får frågor om matchfixning.

– Alla spelare ska veta hur man ska agera när en sådan fråga kommer. Och det känns skönt att det verkar ha fungerat i det här fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matchfixningsskandalen i Allsvenskan

Mer i ämnet