IFK Göteborgs sportchef. Foto: Bildbyrån

IFK-toppen: ”Fler spelare har kontaktats”

Uppdaterad
Publicerad

En spelare i AIK blev uppmanad att underprestera i kvällens stormatchmöte mellan AIK och Blåvitt. Det bekräftar IFK:s sportchef Mats Gren. Men enligt uppgifter ska också fler spelare i laget ha kontaktats.

Spelaren ska ha blivit erbjuden pengar, blivit hotad och krävd på att AIK förlorar kvällens match mellan topplagen – som nu ställts in.

Men enligt uppgifter som IFK:s sportchef och tillförordnad klubbchef, Mats Gren, fått till sig kan det vara fler spelare i AIK som blivit kontaktade av den misstänkte matchfixaren.

Matchfixningsskandalen i Allsvenskan

– Tydligen ska även andra spelare ha blivit pågångna om detta, säger Mats Gren till SVT Nyheter Väst och tillägger att dessa uppgifter hittills inte bekräftats.

På en presskonferens i Göteborg upprepades samma uppgifter, både av klubbchefen och av ordföranden Frank Andersson.

LÄS MER: Göteborg – AIK ställs in efter matchfixningsförsök

LÄS MER: Svensk elitfotboll: ”Omöjligt förhindra kriminella”

Mats Gren uppger att han fick beskedet om den misstänkta matchfixningen under torsdagsmorgonen.

– Jag fick nypa mig i armen och titta på telefonen igen. Det var väl inte riktigt det här jag hade förväntat mig imorse. Att vi skulle få en inställd match på grund av detta. Först blev jag förbannad och i nästa läge behövde jag tänka praktisk, säger han.

”Oroväckande och skrämmande”

Att kvällens match ställs in tycker han är det enda rätta beslutet.

– Det är oroväckande och skrämmande att något sådant här kan smita in i vår fotbollsvärld. En så pass allvarlig och stor grej för svensk fotboll. Det är totalt rätt beslut att ställa in matchen och göra en jättemarkering. Det här vill vi inte ha i svensk fotboll, säger han.

Har någon spelare i Blåvitt blivit kontaktad?

– Nej.

Är något nytt matchdatum satt?

– Nej, men vi  ska samtala om det och försöka hitta ett nytt datum så snart som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matchfixningsskandalen i Allsvenskan

Mer i ämnet