Foto: Johan Hjertén

Sveriges nya 100-metersstjärna

Publicerad

Sulayman Bah som tävlar för Ullevi FK Göteborg sprang sitt livs lopp i Skararacet under lördagen. Om tiden godkänns är det den tredje bästa någonsin i Sverige.

– Jag försöker fortfarande förstå vad som hänt. Jag kände att jag sprang snabbt men jag visste ju inte hur snabbt förrän efteråt, säger Sulayman Bah till SVT Nyheter Väst.

Sulayman Bah sprang på tiden 10:22. Tiden ska nu godkännas av Friidrottsförbundet, och gör den det, är det den tredje snabbaste tiden någonsin i Sverige.

– Mitt gamla rekord var 10:48. Nu kände jag att jag kunde göra bättre så jag bestämde mig för att ge allt, säger Sulayman Bah.

Tävlingen har tidigare bjudit på riktigt snabba tider. Förra året sprang Nil de Oliveira på 10:26.

– Det är fantastiskt. Oavsett vad Friidrottsförbundet säger så är det banrekord, säger Bengt Ericson, tävlingsledare för Skararacet.

– Det är en väldigt bra tid. Vi har haft honom i våra tankar ett tag och nu är det väldigt troligt att han kommer med i landslaget, säger Karin Torneklint, förbundskapten för det svenska friidrottslandslaget.

SNABBASTE 100-METERSTIDERNA I SVERIGE

Visa
  1. 10.18 – Peter Karlsson (9 juni 1996)
  2. 10.21 – Patrik Strenius (1 juni 1996)
  3. 10.22 – Sulayman Bah (6 juni 2015)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer