• Viktigt meddelande:

    Brand med giftig rök i Kalmar Läs mer

Tidningen Nationell Idag läggs ner

Tidningen Nationell Idag som var numera nedlagda Nationaldemokraternas tidning, har lämnat in en konkursansökan.

Under måndagen inkom en ansökan om konkurs från tidnings styrelse som säger sig ha ”funnit att föreningen är på obestånd.” På sin hemsida skriver tidningen att förutsättningarna för papperstidningen har förändrats och att betalningsviljan har sjunkit. Som konsekvens kommer papperstidningen att läggas ner.

Nationaldemokraternas tidning

Tidningen startade i samband med att det högerextrema partiet Nationaldemokraterna bildades år 2001 och har fungerat som partitidning fram till att partiet upplöstes i april 2014.

I dag beskriver sig tidningen som nationalistisk och oberoende Sverigedemokratisk. Tidningens medarbetare består i huvudsak av tidigare medlemmar från Nationaldemokraterna och Sverigedemokraterna. Chefredaktör är Patrik Ehn som tidigare var gruppledare för Sverigedemokraterna i Västra Götaland innan han uteslöts av partiet i mars 2013 med motivering att han tidigare ska ha engagerat sig i nazistiska organisationer.

Tidningen ska nu utreda om de kan fortsätta som nättidning.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Medier

Mer i ämnet