Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Detta vet vi om det misstänkta mordet på en 17-årig flicka i Marks kommun – på 60 sekunder. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Tonårspojke häktad misstänkt för mord på 17-åriga flickan i Mark

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-åriga flickan hittades död i måndags – nu har en jämnårig pojke häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Det beslutade Borås tingsrätt på torsdagen.

Ett stort antal journalister samt ett team från SVT var på plats i Borås tingsrätt, när häktningsförhandlingen ägde rum.

Den misstänkte 17-åringen, som nekar till brott, var inte fysiskt närvarande i rätten utan var med på videolänk tillsammans med sin försvarare från en annan plats. På grund av förundersökningssekretess hölls förhandlingarna bakom stängda dörrar.

17-årig flicka hittad död i Marks kommun

– Den misstänkte häktats på sannolika skäl till mord. Nu måste vi få lite arbetsro i utredningen, sade åklagaren Nina Friman Björk innan hon lämnade tingsrätten.

Oklart när flickan dog

Den 17-åriga flickan försvann på torsdagseftermiddagen förra veckan. I måndags inleddes en utredning om misstänkt människorov och senare samma dag hittades flickan död, bara några minuters promenad från sin skola i Skene i Marks kommun.

En 17-årig pojke greps under måndagen och är alltså nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Exakt när flickan dog är fortfarande oklart. Enligt häktningsframställan begicks det misstänkta mordet någon gång mellan torsdagen och måndagen.

Nya fynd

Polisen har arbetat intensivt på den misstänkta brottsplatsen som ligger nära ån Viskan centralt i Skene.

Under onsdagen och torsdagen genomförde polisen med hjälp av Kustbevakningen dykningar i ån. Samtidigt pågick en omfattande teknisk undersökning, som enligt polisen gett resultat.

– Vi har gjort vissa fynd under gårdagen, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson region Väst, till Aftonbladet.

Pojken är häktad fram till den fjärde april.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Kristian Åkergren bevakade häktningsförhandlingarna i Borås då en 17-åring häktades misstänkt för mord på flickan i Marks kommun. Foto: Per-Olof Stjärnered

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

17-årig flicka hittad död i Marks kommun

Mer i ämnet