Tåg är inställda och ersätts på vissa sträckor av buss. För mer information, kontakta det tågbolag du ska resa med. Foto: TT

Totalstopp i tågtrafiken i Göteborg

Publicerad

Strax innan klockan 12.00 orsakade ett elfel totalstopp för tågtrafiken från och till Göteborgs central. Vid 12.45 började trafiken rulla igen även om det kommer bli följdförseningar under dagen.

Klockan 11.46 kunde Trafikverket meddela att all tågtrafik till och från Göteborg står stilla. Enligt Trafikverket beror det på ett fel med kraftmatningen till elnätet.

– Det finns ingen ström, helt enkelt. Vi håller på att felsöka det nu för att ta reda på vad som hänt, säger Veronika Gustafsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Resenärerna rekommenderas att höra av sig till sitt tågbolag för att få information om eventuella ersättningsbussar eller liknande.

– Sedan rekommenderar vi  att man är uppmärksam på utrop i högtalarna på tåg och perronger, säger Per Hansson, presskommunikatör hos Trafikverket.

”Lite av ett kaos”

SVTs reporter Frida Björk är på plats i Kungsbacka som berörs av tågstoppet.

– Det stod två ersättningsbussar här när vi kom hit men det är lite av ett kaos, säger hon.

När de båda bussarna var fyllda fanns det fortfarande mycket folk kvar vid Kungsbacka station.

– Det är både folk som skulle skriva tenta och som skulle till Landvetter som hade lite lätt panik, säger Frida Björk.

Började rulla igen

Vid 12.45 började vissa tåg rulla igen.

– Det kommer bli följdförseningar en bra bit in på eftermiddagen. Det tar en stund innan allt kommer igång som vanligt igen, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Det exakta felet bakom tågstoppet är ännu inte fastställt.

– Förmodligen har det varit fel i en elcentral vid Olskroken. Det var där det började, säger Denny Josefsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer