Singelolycka på E45 i Nödinge. Foto: Christer Grändevik

Trafikolycka på E45 – två personer till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka på E45 under söndagen. Trafiken i södergående riktning påverkades av olyckan men släpptes på vid 17-tiden.

En trafikolycka inträffade på E45 i höjd med Nödinge i Ale kommun under söndagseftermiddagen. Räddningstjänsten larmades till platsen strax innan klockan 16.

– En bil har kört in i ett räcke, anledningen till det har jag inte klart för mig, säger Jerken Landin, insatsledare på Bohus räddningtjänstförbund.

Två personer som befann sig i bilen fick klippas loss och ska sedan ha förts till sjukhus.

– Två i den bilen blev skadade. De har tagits till sjukhus och det jag fick från ambulansen på plats var allvarligt men stabilt, säger Jerken Landin.

Påverkan på trafiken

All trafik i södergående riktning stoppades under arbetet.

– Det är så gott som avklarad för vår del. Polis är kvar på plats och inväntar bärgare. Vi släpper på trafiken när som helst, säger Jerken Landin.

Strax efter klockan 17 kunde trafiken släppas på igen, enligt Trafikverket.

Kungälvs sjukhus meddelade även senare under kvällen att personerna har lindriga skador men är inte inlagda för tillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.