Jörgen Einarsson, regional direktör på Trafikverket, om den olycksdrabbade vägen mellan Olofstorp och Lerum. Foto: SVT

Trafikverket om olycksvägen: Inte högt prioriterad

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket, Lerums kommun och Göteborgs stad ska nu genomföra ett antal mindre åtgärder på olycksvägen mellan Lerum och Olofstorp. Samtidigt är vägen långt ifrån högt prioriterad och det kan komma att dröja flera år innan större åtgärder genomförs.

– Det är inte några jättestora åtgärder det handlar om, säger Jörgen Einarsson, regional direktör på Trafikverket region Väst.

Hör Jörgen Einarsson om varför inte vägen är högre prioriterad.

Trafikverket har hand om den olycksdrabbade vägen mellan Olofstorp och Lerum, men det är Västra Götalandsregionen som kan besluta om större åtgärder på vägen.

– Vi ska tillsammans med de båda kommunerna göra mindre åtgärder på vägen som till exempel förbättra i en korsning, förenkla sikt och möjliggöra en del förbättringar. Men det är inte några jättestora åtgärder, säger Jörgen Einarsson.

Hastighetssänkning inte aktuellt

Trafikverket ser inte det som en lösning att sänka hastigheten på vägen.

– Det rör sig om en fyra kilometer lång väg ungefär och vi tror inte att folk skulle uppfatta det som en 50 väg, det är inte så tydligt att det hela tiden ligger hus längs vägen. Då skulle man tyvärr inte följa det ändå, säger Jörgen Einarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.