Tre gripna efter misstänkt mordförsök i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer hittades under onsdagskvällen skadade i Gamlestaden, Göteborg. Efter en polisinsats kunde tre andra män gripas, som nu är misstänkta för försök till dråp alternativ mord.

– De greps i anslutning till platsen, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

De tre skadade personerna har förts till sjukhus. Två av dem ska ha utsatts för knivskador, medan den tredje ska ha blivit slagen. Strax efter polisens ankomst kunde tre misstänkta gripas.

– De greps i anslutning till platsen. Det kom in initialt som ett bråk och vi skickade dit ett antal patruller. Det är fortfarande lite oklart vad som hänt, säger Fredrik Svedemyr hos polisen.

– När vi kommer fram har vi två personer med någon form av skärskador som blöder, och så anträffar vi ytterligare en tredje som fått ett slag på käken.

Misstänkta för försök till dråp alternativt mord

Samtliga tre skadade fördes till sjukhus med i nuläget oklart skadeläge. Något senare anträffades ytterligare en man som uppgav att han blivit misshandlad, men kopplingen till de övriga tre är oklar.

De gripna är tre män i 35-årsåldern, som nu är misstänkta för försök till dråp alternativ mord.

– Vi tar höjd för det i det här skedet av utredningen, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.