Tredje person häktas för inblandning i Guldhedenmord

Uppdaterad
Publicerad

En tredje person häktades på tisdagen, misstänkt för inblandning i mordet i Guldheden i maj. Två tonårstjejer har sedan tidigare häktats.

Göteborgs tingsrätt beslutade på tisdagen att häkta en tredje person, misstänkt för inblandning i mordet på en 32-årig man i Guldheden. Personen greps på måndagen.

– Personen är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott, säger kammaråklagare Linda Wiking.

Sköts ihjäl i bil

Det var den 20 maj i år som den 32-årige mannen sköts ihjäl i sin bil i Guldheden i Göteborg. Polisen uppgav då att det rörde sig om en gängrelaterad händelse, och enligt vittnen ska man ha hört något som lät som automatvapen avlossas på platsen.

Tonårstjejer häktade

Den 9 juli häktades två tonårstjejer, misstänkta för mord och grovt vapenbrott, respektive medhjälp till mord och grovt vapenbrott. På tisdagen häktades alltså en tredje person, och det är i nuläget oklart vilken koppling personen har till de andra häktade.

– Jag är mån om att lagföra dessa personer. Därför vill jag inte uttala mig om detaljer, säger Linda Wiking.

”Personer kvar att höra”

Linda Wiking säger dock att utredningen går framåt.

– Vi har fått in en del uppgifter som vi måste analysera. Men vi har en del personer kvar att förhöra, och en del arbete kvar i form av teknisk undersökning, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.