Foto: TT

Artist tryckte Malins ansikte mot sitt skrev – nu avslutar bokningsagenten samarbetet

Publicerad

En medlem ur en musikgrupp som uppträdde på en klubb i Bohuslän tryckte Malins, 18, ansikte mot sitt skrev. Nu tar skivbolaget Sony Music ställning och avslutar all samarbete med gruppen.

”Gällande incidenten i lördags som inträffade på en spelning, har vi tagit beslutet att med omedelbar verkan avsluta allt framtida samarbete med bandet. Sony Music Sverige tar kraftigt avstånd från händelsen”, skriver skivbolaget Sony Music på sin facebooksida.

Fångades på film

Musikförlag United Stage, som har agerat bokningsagent för gruppen, meddelande tidigt under måndagen att de beslutade att samarbetet skulle avslutas.

”Helt oacceptabelt” skriver agenten i ett mejl till SVT Nyheter.

Det var under lördagen som Malin och hennes vänner skulle se gruppen uppträda. Mitt under spelningen tar en av gruppmedlemmarna tag i Malins huvud och trycker hennes ansikte mot sitt skrev. Händelsen fångades på film och har även polisanmälts.

– Han sa att han hade fått ”feeling”. Han sa att vi tjejer aldrig skulle förstå den här ”feelingen”. Han jämförde det med när Mikael Persbrandt går in i en roll i någon av sina filmer. Då sa min vän att i en film är alla med på det. Hans svar blir då ”hur skulle jag kunna veta att hon inte ville om jag inte provade?”

”Helt oacceptabelt”

Nu har alltså både skivbolaget som gruppen har haft kontrakt hos, Sony Music, och bokningsagenten, United Stage,  avslutat samarbetet.

”Det skall tilläggas att vi anser att detta agerande är helt oacceptabelt och att vi idag avslutat samarbetet med bandet. Det skall också tilläggas att detta inte var någon konsert som vi var involverade i utan det var i deras egen regi”, skriver agenten i ett mejl till SVT Nyheter.

”Nollställd och ryggradslös”

Även privatpersoner har reagerat starkt på händelsen. På gruppens facebooksida uttrycker många hur förfärade de är.

”Jag garanterar att min dotter aldrig kommer att se er spela. Eller lyssna på er. Frågan är hur många tjejer runt om i landet som känner så. Så tack för att ni visar vad ni går för och vad ni egentligen står för – nu verkar ni drabbas där era värderingar tydligen ligger; i plånboken”, skriver en person.

En annan är inte nöjd med artistens förklaring till hur detta kunde ske.

”Som pappa till en dotter så hoppas jag att du verkligen skäms ögonen ur dig! Att du ens försöker ursäkta eller förklara bort ditt beteende visar ännu tydligare hur nollställd och ryggradslös du är när det gäller grundläggande respekt för dina systrar!”

SVT Nyheter söker både gruppen och skivbolaget som gruppen har kontrakt hos.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

artist polisanmäld

Mer i ämnet