Bildsekvens från video där övergreppet sker. Foto: privat

Västsvensk artist åtalas för sexuellt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

Artisten tog tag i kvinnans bakhuvud och tryckte det mot sitt skrev. Nu står han åtalad för sexuellt ofredande.

Det var i februari i år som mannen uppträdde tillsammans med sitt band på en nattklubb i Västsverige.

Mitt under uppträdandet ska mannen ha tagit tag om en kvinnas huvud och dragit hennes huvud mot sitt skrev. Kvinnan, som stod i publiken:

artist polisanmäld

– Han tog ett hårt grepp om mitt hår och bakhuvud och tryckte hela mitt ansikte mot sitt skrev. Jag är fruktansvärt håröm så jag kunde inte rycka bort mig därifrån, dessutom hade han ju sin hand tryckt mot mitt bakhuvud, berättade kvinnan då.

Senare under kvällen ska artisten även pussat en annan kvinna i publiken, och tagit henne på rumpan. Även detta skedde utan kvinnans samtycke.

Spreds i sociala medier

Händelsen där mannen juckar mot en kvinnas huvud fångades på film och fick stor spridning i sociala medier. Mannen blev ganska omgående sparkad från sitt band och åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt för två fall av sexuellt ofredande.

LÄS MER: Artist tryckte Malins ansikte mot sitt skrev – nu avslutar bokningsagenten samarbetet

Åklagare Johanna Maxson säger att händelsen är allvarlig och hoppas att bevisen räcker för en fällande dom.

– Det här är en kränkning av de här kvinnornas sexuella integritet. Och det finns både vittnen, film och foto som bevis, säger hon.

Mannen har erkänt att han har tagit tag i den ena kvinnans bakhuvud men inte att han drog hennes huvud mot sitt skrev. Den andra händelsen förnekar han helt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

artist polisanmäld

Mer i ämnet