Bilder från filmen som visar övergreppet. Foto: Privat

Svensk artist tryckte kvinnas ansikte mot sitt skrev

Publicerad

En vanlig klubbspelning slutade med att en artist tryckte Malins, 18, ansikte mot sitt skrev.
– Han sa att han fick ”feeling“. Jag blev äcklad, säger hon till SVT Nyheter.

Det som skulle bli en rolig klubbspelning i Bohuslän slutade i en polisanmälan mot en artist. Malin, 18, och hennes vänner stod nära scenen när en grupp, som hon lyssnar mycket på, uppträdde. Plötsligt tog en av gruppmedlemmarna tag i henne.

– Först dansade han nära mig och min vän, det kändes helt okej till en början. Men sedan tog han ett hårt grepp om mitt hår och bakhuvud och tryckte hela mitt ansikte mot sitt skrev. Jag är fruktansvärt håröm så jag kunde inte rycka bort mig därifrån, dessutom hade han ju sin hand tryckt mot mitt bakhuvud, säger hon till SVT Nyheter.

Fastnade på film

Till en början var hon chockad och visste inte vad hon skulle göra. Då berättade hennes vänner att de fick händelsen på film. Dessutom stod en vakt bakom dem som hade sett hela händelseförloppet.

– Han hjälpte oss att tillkalla chefen som tog tag i det. Vi skulle få träffa gruppen efter spelningen. Jag sa att om han hade en anständig ursäkt skulle jag inte behöva polisanmäla, men det hade han inte och jag kände mig mer kränkt efteråt.

I stället menade artisten att han hade fått ”feeling” och jämförde det med när en skådespelare går in i en karaktär.

– Han sa att vi tjejer aldrig skulle förstå den här ”feelingen”. Han jämförde det med när Mikael Persbrandt går in i en roll i någon av sina filmer. Då sa min vän att i en film är alla med på det. Hans svar blir då ”hur skulle jag kunna veta att hon inte ville om jag inte provade?”, säger Malin.

Polisanmälde

Efter det bestämmer hon sig för att gå från mötet. Samma kväll tillkallar klubbchefen två poliser som tar emot en polisanmälan av Malin, hennes vänner och vakten.

– Han erkände vad han hade gjort, men han insåg inte att det var fel och att jag hade tagit illa upp. Jag kände mig förnedrad och kränkt. Jag hade hela tiden känt att han hade tagit något ifrån mig, det var mitt hår han tog i, mitt ansikte som han tryckte mot sitt skrev.

Videon har fått många människor att reagera.

– 90 procent är reaktioner från folk som stöttar mig. Men det är de elaka kommentarerna som fastnar. Vissa skriver att jag får skylla mig själv och att jag överdriver. Men det känns bra att folk får reda på vad som har hänt för att det är inte okej.

Och gruppen lär hon inte lyssna på mer.

– Jag känner mig äcklad så fort jag hör gruppnamnet och jag vill aldrig mer lyssna på en låt med dem, säger hon.

Gruppens bokningsagent, ett stort svenskt musikförlag, har avslutat samarbetet.

SVT Nyheter söker artisten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

artist polisanmäld

Mer i ämnet