Färjechefen Mattias Bergsten var närvarande vid olycksplatsen under dagen. Foto: SVT

Tung stämning efter dödsolycka vid färjeläge

Uppdaterad
Publicerad

Stämningen var på fredagen tung vid färjeläget i Skår efter den tragiska olyckan då en 50-årig man dött.

– Det är en tuff dag för alla som arbetar här, säger Mattias Bergsten, Trafikverket.

Det var strax innan 22 på torsdagskvällen då en bil körde igenom vägbommen och ned i vattnet vid Skårs färjeläge utanför Bokenäs intill Gullmarsfjorden. I bilen fanns en man i 50-årsåldern och en 9-årig pojke. Pojken lyckades på egen hand ta sig ur bilen och en person som fanns på platsen kunde få upp mannen.

Men mannens liv gick inte att rädda och han avled under natten på sjukhus.

Bommarna var nedfällda

Samtidigt var trafikfärjan på väg in mot land men fick vända. På fredagen fanns många frågor bland personalen kring det som inträffat.

– Idag är det en tuff dag för alla som arbetar här. Vi pratar mycket och vi träffas och diskuterar nattens händelser och naturligtvis så lider vi med familjer och nära till den som avlidit, säger Mattias Bergsten, chef för Trafikverkets färjor i Bohuslän.

Man kunde under natten bekräfta att bommarna varit hela och nedfällda vid tillfället.

Ingen brottsmisstanke

Polisen utreder händelsen som en olycka med dödlig utgång, man har ingen misstanke om brott.

– Vi vet inte vad som kan ha orsakat den, det kan vara sjukdom eller något fel på bilen. Därför har vi tagit den i beslag för teknisk utredning, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Från Trafikverkets sida inväntar man svaret på den utredningen och man ska även granska sig själva.

– Personalen vill ju naturligtvis förstå vad som har hänt och om det är någonting mer vi kan göra för att förhindra en sådan här händelse, säger Mattias Bergsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.