Foto: Elin Schwartz/SVT

Två attacker mot Blå stället under samma helg

Uppdaterad
Publicerad

Blå stället i Angered utsattes under helgen för två attacker där rutor krossades. Vid ett av tillfällena kastade man även in någon form av brinnande föremål.

Kulturhuset Blå stället i Angered utsattes under helgen för skadegörelse. Det började på fredagskvällen, då en ruta krossades. Och på natten mellan lördag och söndag var det dags igen. Den här gången kastade man också in någon form av brinnande föremål genom fönstret.

Kunde ha blivit omfattande brand

– Det tog eld i gardinen. Men det var ju tursamt att brandlarmet gick och räddningstjänsten var på plats snabbt så att elden inte spred sig, säger Eva Eckerbrant, enhetschef för Blå stället.

Enligt polisen är det oklart om det finns något samband mellan de två händelserna. På måndagsmorgonen fanns fortfarande ingen gripen eller misstänkt i ärendet.

”Oroväckande”

På Blå stället är man oroade efter attackerna, men enligt Eva Eckerbrant finns det ingen hotbild mot kulturhuset eller någon i personalen.

– Nej, vi har inte haft några kontroverser med någon. Det händer att rutor blir krossade, men när man slänger in brandfarliga föremål så är det oroväckande. Det hade kunnat få oerhörda konsekvenser, säger hon.

Kulturhuset Blå stället ligger vid Angereds torg och bland verksamheterna ingår bland annat musik, konst, dans, teater och olika ungdomsaktiviteter. I lokalerna finns även bibliotek, biograf, restaurang, medborgarkontor och SVT Nyheters lokalredaktion i Angered.

Polisen utreder om det finns något samband mellan de två händelserna.

– Det kan inte uteslutas men vi vet inte, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Enligt Brehm har en teknisk undersökning genomförts på platsen, man ska nu analysera resultaten och i nuläget har man ingen misstänkt för någon av attackerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.