Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En villa brann ner på Skaftö under natten. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Två bostadshus nedbrunna i kraftiga bränder

Uppdaterad
Publicerad

En villa på Skaftö i Lysekils kommun och ett parhus utanför Trollhättan har brunnit ner till grunden under söndagsnatten.

En kraftig brand bröt under natten till måndagen ut i en större villa på Skaftö i Lysekils kommun.

– Vi fick larm om att det brann på en altan och att det fanns spridningsrisk till själva boningshuset. Innan vi kom fram spred det sig in i villan och tyvärr gick det inte att göra något, säger Ulrik Olsson, vakthavande befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänst.

Brandmän från tre brandstationer arbetade under natten för att förhindra ytterligare spridning. Räddningstjänsten har under natten låtit villan brinna ner och under måndagen bevakar man platsen.

– Just nu är det en gigantisk glödhög som ligger och glöder, säger Ulrik Olsson.

Ingen skadades i samband med branden.

Brand i parhus utanför Trollhättan

Tidigare under söndagen brann även ett parhus utanför Trollhättan ner och räddningstjänsten fick även där jobba för att stoppa spridning till intilliggande byggnader.

– Det har också brunnit ner till grunden och vi är där ännu med bevakning, säger Ulrik Olsson.

Under måndagsmorgonen är räddningstjänsten kvar på platsen för att säkerställa att brand inte uppstår igen. Inga människor uppges ha varit hemma i parhuset när branden startade.

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

– Vi misstänker att den är anlagd, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.