Man sköts ihjäl när han tränade på gym – två personer häktade

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern sköts till döds när han tränade på ett gym vid Tuve torg i Göteborg. Nu har två män i 20-årsåldern häktats – en för mord, en för grovt skyddande av brottsling.

Båda nekar till brott.

Åklagaren Stefan Lind har tidigare berättat att polisen utrett fallet under helgen och det fanns tillräckliga bevis som skulle räcka för en häktning.

Nu har en man i 20-årsåldern häktats på sannolika skäl, misstänkt för mord, skriver Göteborgs-Posten. Enligt tidningen ska delar av händelseförloppet finnas fångade på övervakningskameror.

Även den andre mannen, också i 20-årsåldern, häktades under måndagen enligt GT. Denne är misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Avlossade skott på gym

Det var strax innan halv sju på torsdagskvällen som polisen larmades om skottlossning inne på ett gym i Tuve på Hisingen i Göteborg. Ett par timmar senare kom beskedet att en man i 25-årsåldern avlidit efter att ha blivit skjuten. Flera personer befann sig inne på gymmet och tog sig ut i samband med skottlossningen.

Den avlidne mannen var känd av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.