Två personer anhållna för misstänkt mord i Mellerud

Uppdaterad
Publicerad

En person kördes in till vårdcentralen i Bäckefors under natten till måndag, och avled senare av stickskador. Nu har två personer anhållits misstänkta för mord.

– En av dem greps i Mellerud och en kom självmant in till en polisstation i västsverige, säger Sten-Rune Timmersjö, polischef för grova brott i Fyrbodal.

Enligt den avlidne mannens vänner, som skjutsade honom till sjukhuset, ska han ha fått skadorna under ett bråk mellan två gäng i Mellerud. Nu har två män anhållits, vilket TTELA var först med att berätta. De greps under måndagskvällen och natten till tisdag. En av männen ska självmant ha kommit in till en polisstation.

– Han sa att han hade varit inblandad i en händelse och att vi nog var intresserade av att prata med honom, säger Sten-Rune Timmersjö till SVT Nyheter Väst.

Misstänkta ska förhöras

De två männen är nu skäligen misstänka för mord. Båda säger att de har befunnit sig i Mellerud vid tiden för det misstänka mordet. Det har ännu inte hållits några längre förhör, men det väntas göra det under dagen.

Har polisen en klar bild över vad det är som har hänt?

– Det är det vi ska försöka reda ut nu, med de anhållna och med vittnen. Vi har inte gått in på detaljer än, säger Sten-Rune Timmersjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.