Två snarlika rån under lugn sommarnatt

Publicerad

Under natten till lördag rånades två personer i centrala Göteborg på sina mobiltelefoner.

– Det är två olika fall men väldigt lika. Det är nästan lätt att bland ihop dem, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.

Det var vid halv fyra-tiden under natten som en man blev nedbrottad av två personer vid Domkyrkan. Gärningsmännen tog i samband med överfallet hans mobiltelefon och hans keps och försvann iväg. Senare under morgonen kunde polisen dock gripa två män som stämde in på signalementet. Enligt polisen klarade sig också mannen som utsattes för rånet utan några allvarliga skador.

Bara något senare under natten sker dock en liknande händelse. En man blir slagen i huvudet och rånad på sin mobiltelefon. På nytt av två gärningsmän. Återigen kunde polisen påträffa två personer som stämde in på signalement och konfrontera dem.

– I samband med det hittade man mannens mobiltelefon, säger Jenny Widén.

De båda misstänkta har gripits och mannen som utsattes för rånet klarade sig också utan allvarliga skador.

– Ja, ingen av dem behövde uppsöka vård. Sen är det såklart en väldigt hotfull situation, säger Jenny Widén.

Oväntat lugnt under natten

I övrigt har natten till lördagen varit lugn på polisiära händelser. Jenny Widén är närmast förvånad att det inte har varit mer oroligt på gator och torg.

– Det är väldigt tacksamt. Det har varit oväntat lugnt. Med tanke på det fina vädret hade jag räknat med mer fylla, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.