Foto: Niklas Göransson/NyheterSTO

Två spårvagnar har kolliderat i Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Två spårvagnar har krockat i Frölunda i Göteborg. Flera personer ska ha skadats och fyra fått uppsöka sjukhus med lindriga skador.

Enligt Västtrafik har två spårvagnar kolliderat vid Nymilsgatan i Frölunda vid vid 16.30 på onsdagseftermiddagen. Ambulans, räddningstjänst och polis har åkt på larmet.

Fyra personer har förts till Sahlgrenska sjukhuset, två kvinnor, en man och ett barn.

– De har lindriga skador, och ingen är allvarligt skadad, uppger Katarina Hallingberg på Sahlgrenskas pressjour. 

Enligt polisen har nio personer skadats och ett flertal chockats efter olyckan.

– Det utreds som vårdslöshet i trafik eftersom vi inte vet vad som har orsakat olyckan, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen region Väst.

Körde på framförvarande spårvagn

Enligt Västtrafik har den ena spårvagnen kört in i den framförvarande spårvagnen på en raksträcka. Varför det skedde är oklart.

– Det är en så kallad påkörningsolycka mellan två spårvagnar. Vi vet inte hur det har gått till men tillsammans med trafikföretagen och polis kommer vi utreda det här för att ta reda på vad som har hänt, säger Kristian Lans, pressinformatör på Västtrafik.

Trafiken rullar

Efter olyckan var det stopp i spårvagnstrafiken mellan och bussar fick ersätta mellan Marklandsgatan och Opalgatan. Vid 20.45 rullade trafiken igen efter att de skadade spårvagnarna bogserats bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.