Kerstin Rundström som är fd kranförare och medlem i Varvshistoriska föreningen berättar om varför kranarna ska vara kvar. Foto: SVT

Kerstin vill rädda kranarna: ”Tycker göteborgarna ska protestera”

Uppdaterad
Publicerad

Kranarna hotas när kommunen tvekar inför en oundviklig 200 miljoners renovering. Medlemmarna i Varvshistoriska föreningen är kritiska.

 – Jag tycker göteborgarna ska protestera, det kostar fruktansvärt mycket pengar att bevara kranarna men symbolvärdet är viktigt, säger Kerstin Rundström, före detta kranförare och medlem i Varvshistoriska föreningen.

Medlemmarna i Varvshistoriska förening på Lindholmen i Göteborg vårdar minnet av det som formade det moderna Göteborg – varvsepoken. Någonstans pyr också en dröm om att en ny intressent ska dyka upp och få praktisk användning för kranarna.

– Området är ju vikt till industrimark och om det dyker upp nån som vill ha en aktivitet här nere så är det ju bra om kranarna finns kvar, säger Kerstin Rundström.

Nu fruktar de att fler kranar kan försvinna.

– Viljan har väl inte funnits, jag tror nog att kommunen helst skulle vilja ta bort alltihop, säger Kerstin Rundström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.