Endast Västtågen kommer att trafikera sträckan mellan Göteborg och Alingsås under ett spårarbete på Göteborgs central i helgen. Foto: Ellen Andersson/TT

Underhållsarbete påverkar tågtrafiken på Västra stambanan

Publicerad

I helgen stängs flera spår till Göteborgs central av för underhållsarbete. Samtliga resenärer som ska åka på sträckan mellan Göteborg och Alingsås hänvisas till Västtåg och restiden kan påverkas.

Från och med klockan nio på lördagsmorgonen stängs flera spår till Göteborgs central av. 

– Orsaken är ett omfattande underhållsarbete på Göteborg central. Även om det påverkar ens resa så ska man veta att vi alltid gör en avvägning och försöker ha tempo när det gäller sådant här arbete. Det är något som vi gör för att sen underlätta för resenärerna, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör vid Trafikverket.

Göteborg

De stängda spåren påverkar trafiken på Västra stambanan, som bland annat knyter samman Göteborg, Skövde och Stockholm, och beräknas pågå fram till klockan 15 på söndagen. 

Fler avgångar

De enda tåg som körs på sträckan Göteborg-Alingsås är Västtrafiks. För att möta upp antalet resande på Västtågen avgår de en gång i kvarten under vissa tider på dygnet istället för en gång i halvtimmen.

– Det är istället för att köra med ersättningsbussar. Det kan bli lite mer folk ombord än vanligt, men vi fyller på genom att öka vår trafik och kör extra avgångar, säger Mette Ramquist, presschef på Västtrafik.

Det innebär att alla resenärer som ska vidare mot Skövde-Stockholm, Jönköping Nässjö och Lidköping-Mariestad får ta Västtåg till Alingsås och byta där, även de som reser med SJ, MTR och Blå tåget.

Restiden kan påverkas

– Restiden kan ju komma att påverkas. Som resenär behöver man planera sin resdag lite mer noggrant. Man är hjälpt av att vara lite extra uppmärksam på trafikinformationen och på vad som står på biljetten, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör vid Trafikverket.

För mer information hänvisas resenärerna till Västtrafik och respektive tågbolag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg

Mer i ämnet