Ung man död efter festslagsmål på Tjörn

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 25-årsåldern drabbade samman i ett slagsmål på en fest på Tjörn under natten till söndag. Den ene mannen ska ha skallat den andre i ansiktet, varpå den skallade föll till marken och slog huvudet i asfalten. Mannen fördes till Sahlgrenska med kraftiga skallskador men avled under söndagen av sina skador.

Det var vid 01-tiden under natten till söndag som polisen larmades om en misshandel på en bygdegård på Tjörn.

– Det var en stökig fest där med mycket fylleri. På den här festen var det två män i 25-årsåldern som råkade i slagsmål med varandra, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Kraftiga skallskador

Thomas Fuxborg berättar att den ena av de två männen blev skallad i ansiktet av den andra under slagsmålet, varpå han och föll bakåt, slog huvudet i asfalten och blev medvetslös.

– Han kördes sedan medvetslös till Sahlgrenska. Då var läget kritiskt. Han hade kraftiga skallskador, säger han.

Plats avspärrad

Under måndagsmorgonen kunde polisen bekräfta att mannen hade dött av sina skador.

– I går så avled den här personen på Sahlgrenska sjukhuset. En kille i 25-årsåldern är misstänkt, som det är nu, för grov misshandel. Med tanke på omständigheterna kommer det nog bli grov misshandel alternativt vållande till annans död, det är det mest troliga. För han verkar inte ha haft för avsikt att ha ihjäl personen, utifrån vad jag kan läsa mig till, säger Thomas Fuxborg.

Platsen på Tjörn är avspärrad för tekniska undersökningar under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.