Ungdomar kastade sten mot polisen i Trollhättan

Publicerad

Polis som larmats till Kronogården i Trollhättan attackerades med sten och glasflaskor under söndagskvällen. En man greps och flera unga överlämnades till sina föräldrar.

Det var vid 20-tiden på söndagskvällen som polisen larmades till Kronogården efter uppgifter om att det kastas sten i området.

– Polispatruller i området blir utsatta för stenkastning och tillkallar fler polisenheter till platsen, säger Hans Lippens, presstalesperson för polisen i region Väst.

– Det var ett 10-tal ungdomar som kastade sten och glasflaskor mot poliserna.

Inga person- eller bilskador uppstod i samband med stenkastningen.  

– Inledningsvis uppfattade polisen det som våldsamt upplopp, men det lugnade ner sig ganska snabbt.

Kördes hem till sina föräldrar

En timme senare fick polisen larm om glaskross på en annan plats i området och att en grupp ungdomar rör sig däromkring. Det fanns också vittnesuppgifter om att det sköts raketer.

– I samband med det omhändertog polisen runt fem personer. En man greps och de andra kördes hem till sina föräldrar. Polisen var kvar långt in på natten, men det var lugnt efter det.

Polisen har gjort en anmälan om våldsamt upplopp och våld och hot mot tjänsteman. Den gripna mannen släpptes efter förhör under natten.

– Varför det hände vågar jag inte svara på. Men polisen har trygghetsskapande insatser i området och det är nog en del personer som inte uppskattar det.

Polisen vill ha tips

Polisen uppmanar nu alla vittnen att höra av sig med tips till polisen.

– Majoriteten av de boende vill inte ha de här sakerna på kvällarna. De som har sett och hört någonting kan höra av sig till oss.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer