Starta klippet för att se när ungdomarna Hanna Torkalinaghipoor och Omar Josef Benain blir avbrutna mitt under intervjun – för att få träffa en av dem som de hävdar sällan svarar på deras förslag. Foto: SVT Nyheter

Ungdomarna frustrerade över gängvåldet: Göteborgs politiker döva inför våra förslag

Uppdaterad
Publicerad

En grupp ungdomar på Hisingen kämpar för att stoppa skjutningarna och få unga att lämna gängen. Men gruppen menar att de pratar för döva öron när de framför sina förslag. Ungdomarna säger att beslutsfattarna knappt svarar på deras mejl. SVT Nyheter Väst har styrt upp ett unikt möte.

Starta klippet i spelaren för att se SVT Nyheter Västs möte med ungdomarna – som plötsligt avbryts när en av stadens viktigaste makthavare ringer.

Hisingsungdomarna har vid tidigare tillfällen ordnat möten med såväl politiker som tjänstemän i Göteborgs kommun. Detta är möten som ungdomarna själva har arrangerat för att kunna presentera sina konkreta idéer.

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

Det handlar om hur unga människor ska göra för att inte hamna i gängkriminalitet, och hur samhället kan minska det dödliga våldet.

– Att bo i en förort just nu det är som att du bor i en brottsplats, säger Omar Josef Benaim till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

Mer i ämnet