I Stampen Media ingår bland annat Göteborgs-Posten Foto: SVT

Uppgifter: Stampen Media är till salu

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår intensiva förhandlingar mellan potentiella köpare och koncernen Stampen Media som äger flera stora tidningar i Västsverige. Det skriver Svenska Dagbladet i en artikel som publicerades under tisdagen.

Enligt tidningen ska koncernen åter ha finansiella problem. Stampen Media äger förutom Göteborgs-Posten också Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen, TTELA och Strömstads tidning.

Hävdar god ekonomi

Att kassan är tom är något som styrelseordförande Martin Alsander tillbakavisar.

– Det är helt felaktigt. Vi har en god ekonomi och fick så sent som för några veckor sedan presstöd, säger han.

Däremot bekräftar Martin Alsander att man just nu för diskussioner om framtiden när SVT Nyheter Väst når honom på telefon. Exakt vad dessa handlar om eller om Stampen Media är till salu vill han inte säga.

– Jag kan säga så mycket som att vi för olika samtal och diskussioner om framtiden, hur dessa slutar vet jag inte. Med tanke på hur den digitala mediamarknaden ser ut krävs det att man befinner sig i en resursstark konstellation där synergieffekter finns, säger Martin Alsander.

Svenska och danska intressenter

Flera stora aktörer uppges vara intresserade. Enligt uppgifter till Svenska Dagbladets så förs diskussioner med Bonnier, Schibsted och danska JP/Politikens Hus, som bland annat äger tidningarna Politiken, Jyllands-Posten och Ekstra Bladet.

– Jag kan varken bekräfta eller kommentera det. När och om vi har något att kommunicera kommer det i så fall att göras, avslutar Martin Aslander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stampen

Mer i ämnet