Här står den kritiserade reklamvagnen parkerad utanför Chalmers tekniska högskola. Foto: Privat

Utredning om ”sugardating” läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren lägger ned utredningen mot hemsidorna för så kallad sugardating där välbeställda män uppmuntras att betala för att dejta kvinnor och unga flickor. Det var i höstas som Socialdemokraternas kvinnoförbund, S-kvinnor, och Chalmers tekniska högskola i Göteborg polisanmälde sajterna.

Bland annat blev en av sajterna uppmärksammad för sin reklamkampanj vid Chalmers där en reklambild visade en kvinna i bh, och texten föreslog kvinnor att ”dejta en sugar daddy” för att slippa ta studielån.

Enligt S-kvinnor anser åklagaren i sin bedömning att det inte är uppenbart att det rör sig om koppleri.

Göteborg

– Vi är jättebesvikna. Utifrån allt vi vet om de här sidorna, är det här beslutet obegripligt. Hur kan det inte vara koppleri? frågar sig Carina Ohlsson, ordförande för S-kvinnor, i ett pressmeddelande.

När kampanjen ägde rum på campusområdet vid Chalmers reagerade även både studenter och studentkåren. Kåren gjorde bland annat en anmälan till reklamombudsmannen.

SVT Nyheter Väst har sökt åklagaren utan att nå henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg

Mer i ämnet