Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du regionens vaccinsamordnare om vad skillnaderna beror på och när alla i regionen kommer kunna vara vaccinerade. Foto: SVT

Vaccinsamordnaren: Därför är det stora skillnader mellan kommunerna

Publicerad

Det finns stora skillnader mellan kommunerna i Västsverige när det kommer till andel vaccinerade, det visar senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten.

I klippet hör du regionens vaccinsamordnare Kristine Rygge om vad skillnaderna beror på och när alla i regionen kommer kunna vara vaccinerade.

Mer än 30 procentenheter skiljer mellan kommunerna i Västsverige, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik. Störst skillnad är det mellan Sotenäs och Göteborgs kommun som ligger på 61 respektive 30 procent.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör några göteborgare om vaccinationstakten i staden. Foto: SVT

Uppgifterna kommer från Nationella vaccinationsregistret och publiceras av Folkhälsomyndigheten. De gäller till och med vecka 20.
Vissa regioner publicerar dagliga siffror, men inte alla, vilket gör vaccinationsregistrets bäst lämpade för jämförelser.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi kommer få mycket turister i sommar, så det är skönt att många är vaccinerade”, säger Carina Andersson, boende i Kungshamn som nyligen själv blivit vaccinerad. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Livet efter vaccinet

Mer i ämnet