Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur blir vädret under helgens Håkan Hellström-konserter i Göteborg? Hör SVT:s meteorolog Marcus Sjöstedt berätta. Foto: SVT

Väderhotet mot Håkan-konsert: ”Kan bli en ordentlig dusch”

Uppdaterad
Publicerad

Regnjacka kan vara en bra idé för den tänkt sjunga med till Håkan Hellströms låtar på Ullevi under fredagskvällen. Det finns nämligen en stor risk för regn.

– Som det ser ut nu ska man ha tur om det inte kommer något regn alls över Göteborg under kvällen, säger SVT:s meteorolog Marcus Sjöstedt.

På fredagen samlas tusentals i publiken på Ullevi i Göteborg för att se den första av Håkan Hellströms fyra konserter. Samtidigt närmare sig ett regnområde söderifrån som väntas anlända till staden och regionen under eftermiddagen och kvällen.

– Exakt var skurarna kommer hamna är svårt att säga men troligen passerar de Göteborg, säger Marcus Sjöstedt som berättar att det även finns risk för åska i samband med skurarna.

”Kan blir ordentlig dusch”

Samtidigt betonar han att det är extremt svårt att göra prognoser kring den här typen av skurar.

– Träffar den kraftigaste skuren precis över Ullevi så kan det bli en ordentlig dusch med flera millimeter.

SMHI har utfärdat en gul varning för skyfallsliknande regn i hela Västra Götaland från fredag eftermiddag till tidigt på lördag morgon.  Vilka delar som kommer att drabbas är alltså osäkert.

Osäker prognos

Men på lördagen då Håkan Hellström har sin andra konsert ser väderläget däremot annorlunda ut.

– Då pekar det mer åt uppehållsväder i nuläget. Men det är osäkra prognoser så det kan vara bra att kolla prognosen även imorgon, säger Marcus Sjöstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.