Ingela Larsson som är fastighetschef i Stenungsunds kommun förklarar att beslutet att stänga väntsalen är en följd av en lång tid av skadegörelse. Foto: SVT

Vänthallen i Stenungsunds stationshus stängs permanent

Uppdaterad
Publicerad

Efter år av klotter, bränder och sönderslagna skärmar har Stenungsunds kommun beslutat om att permanent stänga väntsalen i stationshuset.

I januari 2014 nyinvigdes stationshusets vänthall i Stenungsund. Besökare kallade det för ”Sveriges finaste väntsal”, men på grund av omfattande  skadegörelse och andra incidenter har kommunen tagit beslut om att stänga vänthallen permanent.

– Vi har verkligen velat ha den öppen för allmänheten men har insett att det tyvärr inte är ett alternativ idag. Det är jättetråkigt, säger Ingela Larsson som är fastighetschef i Stenungsunds kommun.

Klotter och sönderslagna skärmar

Skadegörelsen har varit omfattande och pågått ända sedan öppningen 2014.

– Det har varit klotter, det har varit skadegörelse på inventarier, toaletter och även på skärmen som upplyser om när tåg och bussar avgår, berättar Ingela Larsson.

Resenärer får vänta utomhus

Hur mycket skadegörelsen kostat kommunen kan Ingela Larsson inte svara på. De förebyggande åtgärder som gjorts har inte hjälpt och några planer på att öppna vänthallen finns inte.

– Vi försöker få till någon enklare form av lösning på toalett. Det är i dagsläget inte färdigt. Sen finns det planer på ett resecentrum framåt i tiden, det ligger i planeringen 2021 nånstans, säger Ingela Larsson.

Så fram till dess får man vänta utomhus?

– Det stämmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.