Foto: Johan Nilsson/TT

Väpnat rån mot restaurang i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker nu efter en mörkklädd man som på lördagskvällen klev in på snabbtmatsrestaurangen och viftade med något som liknade en pistol. På så sätt fick han med sig dagskassan.

Det är lördag kväll och på Subway har man öppet några timmar till. Restaurangen är tom på sånär det manliga kassabiträdet. Han jobbar ensam denna kväll. Arbetspasset är lugnt just när det plötsligt rycker i dörren. En maskerad man kliver in.

Fångas av övervakningskamera

Han viftar med något som liknar en pistol och går fram till kassan. Där i ligger dagskassan och det chockade kassabiträdet tvingas att öppna den.

– Mannen filmas av en övervakningskamera och dessa bilder analyseras just nu. Han kommer över en okänd summa pengar, säger Stefan Gustafsson som är polisens presstalesman.

Försvinner ut bakvägen

Efter att den maskerade mannen fått pengarna så tvingar han kassabiträdet att släppa ut honom via bakvägen på restaurangen.

– Vi vill ha tips från allmänheten gällande rånet. Mannen var mörkklädd och maskerad vid brottstillfället. Har någon sett något så hör av er, säger Stefan Gustafsson.

Under söndagen har ingen person gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.