Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kateryna Blagodyr är grundare till Help Ukraine Gothenburg. Hon ser en tydlig trend av att stödet till Ukraina minskar. Foto: SVT

Västsvenska organisationen kämpar i motvind när stödet till Ukraina minskar

Uppdaterad
Publicerad

Färre julklappar till barnen och mindre pengar till insamlingar. Det märks tydligt att stödet till Ukraina har minskat, berättar organisationen Help Ukraine Gothenburg under sin årliga julmarknad som hölls i helgen.

Det har gått nästan två år sedan Ryssland inledde den fullskaliga invasionen av Ukraina. I takt med att tiden går, ekonomin försämras och krigsutbrottet i Gaza sjunker stödet för hjälporganisationerna som fokuserar på Ukraina.

Det märker även den Göteborgsbaserade organisationen Help Ukraine Gothenburg, som i helgen arrangerade sin årliga julmarknad.

Kriget i Ukraina

– Det har till och med varit svårt att få in julklappar, säger grundaren av hjälporganisationen Kateryna Blagodyr.

Under julmarknaden har barn från både Ukraina och Sverige fått skänka och packa julklappar till barn i Ukraina. Sjuåriga Polina är en av dem.

– Jag vill hjälpa barnen i Ukraina, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet