Hör politikerna om kampen om väljarna: ”Viktigt att synas”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas gruppledare Jonas Attenius och Demokraternas partiledare Martin Wannholt har båda köpt reklamplats på den största ytan Göteborg har att erbjuda. Men att slaget om stadens väljare avgörs där håller ingen av dem med om.

– Nej det tror jag inte, men det är en av många viktiga delar, säger Jonas Attenius (S).

Hör Jonas Attenius (S) och Martin Wannholt (D) om deras tankar kring reklamkampanjandet inför valet i klippet ovan.

Demokraterna har slantat upp 100 000 kronor och därmed köpt nuvarande månad på den stora väggen bredvid Oscarsleden. Socialdemokraterna hade Jonas Attenius i jätteformat på samma vägg för ett par månader sedan och Attenius bild ska snart upp igen men med nytt budskap.

– Det är en bra plats, vi kommer finnas på många platser framåt, men det här är en bra plats där man når många, säger Jonas Attenius (S).

Tror inte valet avgörs på en husfasad

Och når många gör de med största sannolikhet från husväggen. 52 000 bilar om dagen passerar förbi huset på väg in mot Göteborg.

Men trots dess stora räckvidd tror alltså inte någon av de två att Göteborgs framtid avgörs på husfasaden.

– Slaget avgörs när människor pratar med människor, det där (fasaden, reds anm.) är till för att folk ska bli påminda om att det är valrörelsen, säger Martin Wannholt, partiledare för Demokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.