Villa brann ner på Bastö

Uppdaterad
Publicerad

Strax före 17-tiden på torsdagseftermiddagen kom larmet om en brand på Bastö, utanför Stora Överö i Kungälvs kommun. Två personer bor på ön och klarade sig utan skador.

– Branden började i ladugården och har sedan spridit sig med vinden. Just nu är vi sju personer från räddningstjänsten, samt två ambulanspersonal som arbetar med att släcka elden, säger Carl-Gösta Hermansson, insatsledare på Bohus räddningstjänstförbund.

Ett par, en man och kvinna, bosatta i det drabbade huset klarade sig helskinnade och det fanns inte några djur i ladugården. Orsaken till branden är oklar.

Vid 18-tiden uppgav räddningstjänsten att branden var fortsatt pågående.

– Vi fokuserar på att försöka rädda en gäststuga, säger Carl-Gösta Hermansson, men ett bostadshus och en ladugård går inte rädda.

– Det tar en halvtimma att ta sig ut till ön så räddningsinsatsen drog ut på tiden, säger Carl-Gösta Hermansson till SVT Nyheter Väst.

Släckningsarbetet kommer att pågå under torsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.