Klubbdirektören Jonas Johansson, tränaren Johan Sixtensson och lagkaptenen Martin Karlsson om uppladdningen inför mötet mot AIK. Foto: SVT/TT

Villa laddar för bandyfinal

Uppdaterad
Publicerad

Villa Lidköping spelar bandyfinal på lördag mot AIK i Uppsala på påskafton. SVT besökte laget – i för närvarande bandyns huvudstad – två dagar innan match.

Lidköping är Sveriges bandyhuvudstad. I veckan tog damlaget sitt första SM-guld någonsin efter att ha slagit Västerås i finalen med 6-3. Och nu på lördag har herrlaget chansen att kopiera damerna då de möter AIK i final på den klassiska arenan Studenternas IP i Uppsala. Även i år blir finalen utan publik.

– Man trodde förra året när vi spelade SM-final att detta vill vi inte göra igen så det var skönt att det var avklarat. Men det har hållit i sig så nu får man väl tänka samma i år, säger Martin Karlsson som är lagkapten i  Villa Lidköping.

Laget tog sig till final genom att slå Sandviken i semifinal, men det skedde inte utan matchen ifrågasattes – då Sandviken menade att matchen inte skulle ha spelats i och med rådande pandemiläge.

– Vi var överens om upplägget och båda föreningarna hade sagt okej, säger Jonas Johansson som är klubbdirektör.

Världens största bandyförening

Västgötarna tillhör världens största bandyförening sett till seriespel medd 33 lag i seriespel. Föreningen har gjort en ordentlig resa och kan efter helgen stå med dubbla SM-guld om allt går Villa Lidköpings väg.

– Det klart att vi tror att vi ska vinna matchen. Det finns ingen tvekan om det. Vi går in med ett jättestort självförtroende, säger Johan Sixtensson som är tränare.

Finalen direktsänds i SVT klockan 16.05 Lördag 3 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.