En villa i Strömslund i Trollhättan totalförstördes i svårt brand. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Villa övertänd i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

En villa på Bohusgatan i Trollhättan totalförstördes i en brand under onsdagskvällen. Räddningstjänsten har bekämpat branden under hela natten.

Larmet om branden kom vid 19-tiden på onsdagskvällen. Till en början försökte räddningstjänsten släcka branden, men det var lönlöst.

– Vi gör vårt bästa för att rädda villan, men som det ser ut just nu, ser det inte bra ut, sa Peter Grönroos inre befäl på räddningstjänsten Norra Älvsborg till SVT Nyheter Väst under onsdagskvällen.

Tidigt på torsdagsmorgonen meddelar räddningstjänsten att hela villan är totalförstörd.

– Det var omöjligt att släcka. Istället har vi hela natten fokuserat på att inte branden skulle sprida sig, säger Peter Grönroos.

Klassiskt villakvarter

Villan ligger i Strömslund och kvarteret består av stora gamla trävillor.

– Vi var oroliga att det skulle flyga gnistor och antända andra villor, men vi lyckades undvika det, säger Peter Grönroos.

Det är oklart vad som orsakade branden. Ägarna till villan befann sig på platsen och fick se hemmet brinna upp.

Som väl är skadades ingen.

– Bostaden är totalskadad men det finns i nuläget ingen misstanke om brott, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.