Foto: TT

Way out west skjuter upp insläppet – på grund av vädret

Uppdaterad
Publicerad

På grund av stormen Johanne och de kraftiga vindarna som drog in över Västkusten under fredagen försenades insläppet till festivalen Way out west. Vid 14-tiden öppnade de portarna.
– Folk strömmar in här som vanligt nu och vi har lyckats hitta nya speltider till två av de inställda konserterna, säger Joakim Skoglund på festivalarrangören Luger.

Insläppet försenade med två timmar och festivalen öppnade klockan 14 istället för klockan 12.

– Vi öppnade precis, säger Joakim Skoglund strax efter klockan 14. Vi är lite rufsigare i kostymen men i övrigt är allt bra.

Ovädret hade sin kulmen över Göteborg runt klockan 13 på fredagen och festivalen ville därför ta det säkra före det osäkra.

Inställda konserter

På grund av det försenade insläppet utgår tre konserter från fredagens program: Jonathan Johansson & ViVii, Courtney Marie Andrews och Hardcore Cutie.

– Vi har lyckats hitta nya speltider till två av de konserter vi tvingades ställa in. Det känns väldigt bra förstås, säger Joakim Skoglund, press och marknadsansvarig på Luger.

”Sett över festivalområdet i sin helhet”

Enligt Joakim Skoglund hade man redan sett över festivalområdet med hänsyn till att det skulle kunna blåsa kraftiga vindar den här helgen.

– Vi jobbar alltid proaktivt för att förbereda oss på alla väderlekar, just nu är det mer vind än vanligt, därför har vi vidtagit mer åtgärder kring just den delen och sett över festivalområdet i sin helhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ovädret Johanne

Mer i ämnet