Karate är en av idrotterna som finns med på programmet. Foto: SVT

X-mas Games i Biskopsgården

Publicerad

För första gången arrangerar organisationen Street Games prova-på-dagar i Biskopsgården i Göteborg. Det är Västsvenska idrottsförbundet som tillsammans med ett antal föreningar och Göteborgs Stad försöker motverka kriminalitet, droger och utanförskap – med hjälp av sport...

Under mellandagarna går Street Games under namnet X-mas Games och arrangeras dels i Angered, men alltså även i Biskopsgården. Här är det Sjumilahallen som för dagen har fyllts med prova-på-aktiviteter. På programmet står bl.a. karate, basket, gymnastik, volleyboll, fotboll och boxning.

– Vi tar idrotten till folket i stadsdelen, alla får testa på idrotterna helt gratis, säger Hanna Johansson som är projektledare. Hon tillägger:

– Det är heller inte bara ungdomar som får komma hit och testa, alla är välkomna – från 0 till 110 år.  

Arrangörerna hänvisar till forskning som pekar på att livslängden i flera socioekonomiskt utsatta områden är tio till femton år kortare än i andra områden. Syftet med prova-på-dagar är att uppmuntra alla – barn, ungdomar, vuxna och äldre – till idrottande och därmed bättre hälsa.

Arrangemangen har tidigare genomförts i Angered, Frölunda, Östra Göteborg, Norra Hisingen, Västra Hisingen och Majorna/Linné.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer