Bilder på en av två automatvapen från polisens förundersökningsprotokoll. Vapnet var förpackat i två sopsäckar, en inre och en yttre, där ammunitionen låg i den yttre. Foto: Från polisens förundersökning

Sju personer döms i narkotika- och vapenhärva i Skaraborg

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer döms till långa straff i en narkotika- och vapenhärva. En man i 40-årsåldern döms till fängelse i 10 år och 6 månader för bland annat synnerligen grovt vapenbrott. En man frias för grovt penningstvättsbrott.

Totalt åtalades åtta personer. Sju personer döms nu av tingsrätten. Påföljderna varierar från drygt 10 års fängelse till skyddstillsyn. En man i 50-årsåldern som åtalats för grovt penningtvättsbrott frias.

– Jag kan konstatera att tingsrätten har landat i ungefär samma påföljder som jag har yrkat på men något mildare brottsrubricering. Jag får nu gå över domen igen och se om jag ska överklaga eller inte, säger vice chefsåklagare Jenny Karlsson.

Hittade kulsprutepistoler

Under sommaren 2022 häktades fem personer hemmahörande i Skövde och Töreboda kommuner efter att polisen gjort tillslag. Tillslaget gjordes dels mot en personbil i Skövde där två helautomatiska kulsprutepistoler med tillhörande ammunition fanns, dels mot en narkotikagömma i Moholm, Töreboda, där narkotika i större mängder förvarades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.