Foto: Anders Ylander / GP

Ytterligare två anhållna efter upplopp i Bergsjön

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare har beslutat att anhålla ytterligare två personer efter kravallerna i Bergsjön i onsdagsnatt. Totalt är nu fyra personer anhållna och fler gripanden är att vänta, uppger polisen.

– Vi har en rätt bra bild av vad som har hänt och de bakomliggande orsakerna. Men vi är inte nöjda än. Fler personer är inblandade – det vet vi och vår inriktning är nu att identifiera och lagföra de som begått brott, säger Ulf Merlander, lokalpolisområdeschef i Storgöteborg nordost, i ett pressmeddelande.

Läs mer: ”Vi räknade med det här”

Oroligheter i Bergsjön

Under torsdagkvällen tog polisen in två personer till förhör. Båda var inblandade i oroligheterna i Bergsjön. De båda är mellan 18 och 25 år och är misstänkta för olika typer av brott. Under natten anhölls de av åklagare. Därmed är totalt fyra personer anhållna eftersom två personer satt anhållna sedan tidigare.

Polisen uppger att anhållandena kunnat göras efter ett intensivt polisarbete med att säkra bevis.  Även allmänheten och de boende i Bergsjön har bidragit med värdefull information

– Dessutom har Bergsjöborna engagerat sig i det trygghetsskapande arbetet genom att vara närvarande ute i området under kvällstid tillsammans med oss och stadsdelens personal, säger Ulf Merlander.

Läs mer: Bergsjöborna bedrövade

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter i Bergsjön

Mer i ämnet