Nya upploppsförsök förhindrades

Uppdaterad
Publicerad

Det fanns tendenser och försök att starta nya kravaller i Göteborg. Men polisen förstärkta insats tycks ha förhindrat att oroligheterna fick spridning.

Natten till fredagen var betydligt lugnare än föregående natt.

– Ingen stenkastning, inga upplopp, inga gripna, säger Mattias Svensson, gruppchef på polisens regionledningscentral.

Oroligheter i Bergsjön

Polisen på tårna

Det fanns tendenser till oroligheter i Södra Biskopsgården. En bil sattes i brand sent på torsdagskvällen och vid tvåtiden på natten ska någon ha hällt brandfarlig vätska på en rutschkana vid en lekplats. Men räddningstjänsten ska ha spolat bort den farliga vätskan innan det började brinna.

– Det var säkert avsikter att starta igång något men det är ingen som vågat visa sig för oss, säger Mattias Svensson.

– Man kan alltid befara att sådana här företeelser sprider sig, så vi är på tårna.

Inga nya gripanden

Ett stort ungdomsgäng i Bergsjön attackerade natten till torsdagen polis och ambulanspersonal med stenar, grön laser och smällare. Två män i 20 – 25-årsåldern anhölls på torsdagen av åklagare. En av dem är misstänkt för våldsamt upplopp. Polisen har antytt att fler gripanden kan komma att göras men så hade inte skett under natten till fredagen.

– Inget som kommit mig till känna i alla fall, säger Mattias Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter i Bergsjön

Mer i ämnet