Foto: Sonia Islam och Carin Hansson bor båda i Bergsjön.

Bergsjöborna bedrövade efter oroligheterna

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens oroligheter med stenkastning och bilbränder så är invånarna i Bergsjön oroliga.

– Man undrar vart samhället är på väg, säger Carin Hansson som bott i området över 40 år.

Både polisen och räddningstjänsten blev inatt attackerade av stenkastning och grön laser. Och två personbilar sattes i brand.

– Man undrar vart samhället är på väg. Jag känner mig inte rädd, det behöver man inte om man inte är med i kriminaliteten, säger Carina Hansson som bott i Bergsjön i över 40 år.

Oroligheter i Bergsjön

– Det här är inte bra. Sverige är en bra plats och folk är trevliga, och det känns säkert att bo här, säger Sonia Islam som flyttat hit från Bangladesh.

Viktigt med jobb

På stadsdelsnämnden vill de idag dämpa oron hos medborgarna.

– Min omedelbara tanke är befolkningen och hur dom känner. Vi vill möta dom och stilla oron, säger Özgür Tasbas, ordförande i stadsdelsnämnden för Bergsjön.

Många av de som SVT Nyheter pratar med säger att det är viktigt med jobb – och att människor känner sig inkluderade i samhället.

Vilket ansvar har ni i att det här händer?

– Vi har självklart en del i ansvaret. Men man ska inte glömma att ett brott har begåtts och det måste den enskilda individen ta ansvar för.

Förstår du varför ungdomarna gör såhär?

Nej, det gör jag inte. De förstör bara för sig själva tycker jag, säger Carina Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter i Bergsjön

Mer i ämnet