Foto: TT

Ytterligare två begärs häktade för knivskärning i Skara

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer begärs nu häktade efter ett bråk i centrala Skara, där tre personer knivskars. Två personer har sedan tidigare häktats, misstänkta för försök till mord.

Det var lördag den 27 januari som tre personer knivskars i centrala Skara, och två av dem fördes till sjukhus. I fredags häktades två personer, misstänkta för försök till mord.

Misstänks för försök till mord

Nu begärs ytterligare två personer häktade, misstänkta för inblandning i knivbråket. Även dessa två personer misstänks för försök till mord.

– De här personerna greps senare. Det är därför som de också begärs häktade senare, säger åklagare Johan Stenberg.

Fler kan komma att häktas

Totalt ska omkring 30 personer ha varit inblandade i bråket. Johan Stenberg utesluter inte att ytterligare personer kan komma att begäras häktade för inblandning i brottet.

– Ja, så kan det bli. Det går inte att utesluta, säger han.

Samtliga misstänkta är i övre tonåren, och enligt Johan Stenberg är de bekanta med varandra. Efter händelsen har polisen ökat sin närvaro i Skara för att få bättre uppsikt över det område där bråket ägde rum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.