• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

13-åriga Kajsa vann tävling – fick spela in låt med idolerna

Kajsa Cederlund, 13, från Skellefteå spelade in en film där hon spelade piano och sjöng. Filmen skickade hon in till en tävling – och det gav resultat. Inom loppet av ett par veckor hade hon fått åka till Stockholm, träffat sina idoler i pojkbandet FO&O och spelat in en låt tillsammans med dem.

Efter att ha vunnit en tävling fick 13-åriga Kajsa Cederlund en resa till Stockholm för spela in en reklamfilm med idolerna FO&O. Det var i samband med en läskreklamstävling som Kajsa Cederlund från Skellefteå skickade in en film där hon spelade piano och sjöng. En och en halv vecka senare var hon på väg ner mot Stockholm för att möta idolerna FO&O.

– Vi var på semester i Örebro när jag fick ett sms där det stod att jag vunnit tävlingen och att jag skulle få träffa mina idoler. Jag skrek, hoppade och började direkt ringa mina vänner, säger Kajsa Cederlund.

Bandet publicerade låten

Familjen avbröt semestern och åkte till Stockholm för att möta mello-bandet och spela in en reklamfilm.

– Det var jätteroligt att träffa dem, när vi väl börjat sjunga så släppte nervositeten och jag kunde slappna av. Vi sjöng en av deras nya låtar och de la sedan upp videon på deras Instagram, där fick jag många fina kommentarer, säger Kajsa Cederlund.

Ska fortsätta jaga för att nå sin dröm

13-åringen från Skellefteå har länge haft ett musikintresse, men det här var första gången hon lät sin sångröst höras nätet. Men FO&O var väldigt imponerade och gav henne tips på hur hon skulle fortsätta sin karriär.

– Efter att vi sjungit fick jag en massa tips, de sa att jag skulle fortsätta publicera klipp på nätet för att få spridning. Nu vill jag fixa en mindre hemmastudio för att fortsätta jaga min dröm om att bli artist, säger Kajsa Cederlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer