Det var på den här platsen som misshandeln inträffade Foto: Polisen

18-åring sparkade medvetslös i huvudet – döms till fängelse

Publicerad

En 18-årig man döms för två fall av misshandel i centrala Umeå som skedde i början av februari. Mannen tog sats och sparkade offret i huvuden när personen låg ner på marken.

Det var i början av februari i år som den grova misshandeln inträffade i på Kungsgatan i centrala Umeå. Offret, en man i 20-årsåldern, var på väg hem från krogen när 18-åringen slog honom i ansiktet så han föll ihop medvetslös och blev liggande.

I domen framgår att 18-åringen har ”tagit sats, som om han skulle sparka iväg en fotboll” när han sparkade mot huvudet på den medvetslöse mannen. Offret fick hjärnskakning och minnesförlust efter misshandeln.

Ytterligare misshandel

Efter den grova misshandeln har 18-åringen gått vidare mot Gitarrmuseet och där utanför slagit en annan man med ett knytnävsslag i ansiktet så att dennes glasögon sprack i två delar.  

18-åringen döms nu till nio månaders fängelse samt utvisning för två fall av misshandel varav en klassas som grov. Han ska även betala sammanlagt 32 678 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.