När en A-traktorförare skulle köra ut från Gammplatsen i Lycksele en sommarkväll i fjol körde en 20-årig bilist in i A-traktorn i hög hastighet. Nu åtalas 20-åringen för flera brott. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

20-årig man misstänks ha kört in i A-traktor i 130 km/timme i Lycksele – flera ungdomar skadades

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern körde i somras in i en A-traktor i centrala Lycksele i hög hastighet. Fem ungdomar skadades och nu åtalas mannen för bland annat grovt rattfylleri och vållande till kroppsskada, grovt brott.

Det var i början av juni 2021 som en 20-årig man körde in i sidan på en A-traktor med en bil på väg E12 i höjd med Gammplatsen i centrala Lycksele. Enligt polisens analys av bilen efter olyckan körde mannen närmare 130 kilometer/timme strax innan kollisionen, trots att den högsta tillåtna hastigheten på vägsträckan är 70 kilometer/timme.

Två allvarligt skadade

Både A-traktorn och bilen hamnade på sidan av vägen efter påkörningen.

I A-traktorn färdades fyra tjejer, alla under 18 år. Samtliga fick uppsöka sjukvård för sina skador och två av dem betraktades som allvarligt skadade då de bland annat ådragit sig hjärnskakning och brutna revben. Även en av de tre passagerarna i bilen ådrog sig skador i olyckan.

Hade rökt hasch innan

När polis kom till platsen fattade de snabbt misstanke om att den 20-årige mannen som körde bilen var narkotikapåverkad då han uppvisade tecken på det. En provtagning visade att han hade cannabispreparat i blodet och mannen har i förhör berättat att han rökte hasch samma dag som olyckan skedde.

Nu åtalas han för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada grovt brott, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Mannen har erkänt de två senare brotten, men förnekar de andra två.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.